DSC_6738
Over mij

IK BEN GAAN VOELEN EN ERVAREN

Ik ben Astrid Kersing (1967), getrouwd en moeder van drie kinderen; een dochter (2000) en twee zonen (2004). Mijn man en ik hebben de afgelopen jaren samen een gezinshuis gehad waarin wij kinderen opvingen die wegens omstandigheden niet meer thuis konden wonen. Een mooie, bijzondere en intensieve manier van leven. Door een samenloop van omstandigheden hebben wij besloten te stoppen met deze manier van kinderen een veilig (t)huis bieden.

Mijn interesse in mensen en dan vooral de psyche van de mens in het bijzonder, heb ik altijd al gehad. Ik was al jong gefascineerd door mensen die op een bijzondere manier in het leven stonden. 

De vraag ‘Wie ben ik?’

EEN RODE DRAAD DOOR MIJN LEVEN

Een groot deel van mijn leven heb ik gedacht dat ik leefde op een manier die bij mij paste. Tot ik in een burn out terecht kwam en veel later in mijn leven nog eens te maken kreeg met niet aangeboren hersenletsel. Deze gebeurtenissen waren voor mij nodig om te kunnen gaan voelen, ervaren en inzicht te verwerven.  Wie ben ik? Wat wil ik? Wat wil ik niet meer? Waar liggen mijn behoeftes? 

 

De opleiding tot hypnotherapeut/psychosociaal therapeut heeft mij ook op persoonlijk vlak veel gebracht. Ik heb deze opleiding gevolgd bij Academie Hypnos in Bussum.  De vraag tijdens de eerste oefening op de opleiding was: wie ben jij?  Deze vraag zou de komende jaren, als een rode draad door mijn leven gaan lopen.

 

Meestal geven wij als antwoord wat onze rollen (beroep, moeder/vader, zoon/dochter, vriend/vriendin etc.) zijn in het leven. Deze rollen geven ons een stukje houvast en een leidraad van wat er van ons verwacht wordt. 

 

De vraag Wie ben ik (van oorsprong)  gaat veel dieper dan alleen de rollen en heeft te maken met authenticiteit.

Waarom deed ik wat ik deed? Omdat het zo hoorde of omdat ik het zo geleerd had? Of deed ik het omdat ik dacht dat anderen dat van mij verwachtten?

Door met deze vragen aan de slag te gaan, ben ik veel dichter bij mezelf gekomen.

IK BEN ASTRID

Ik ben naast moeder, echtgenote, dochter, zus, vriendin, therapeut, ambassadeur van hersenletsel.nl, ook mezelf…..Astrid…..Ik ben sociaal, betrouwbaar, een gevoelsmens, loyaal, bevlogen en ben graag met mijn gezin/familie en mijn vrienden. Ik laad op in de natuur en als ik alleen ben. Ik hou van reizen, andere culturen, lekker eten en het Nichiren boeddhisme speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik ben gek op lezen, de zee, lange wandelingen maken en kan me steeds weer verwonderen over de plek waar ik ben.